’t Twiske – het verhaal achter dit schilderij in opdracht

Dick en Leonie hebben sinds kort een nieuw huis en waren op zoek naar een mooi schilderij voor boven de eettafel. We maakten een afspraak en ik ging bij hen langs om de wensen te inventariseren. We bepaalden samen de maat van het schilderij, het werd 200x85x4cm. Best een groot formaat, maar ik vertelde erbij dat een schilderij op de muur altijd kleiner “uit pakt” dan dat je in eerste instantie zou denken. Zij vonden deze twee schilderijen die ik reeds heb gemaakt erg mooi, dus die stijl moest het worden:

Ik vroeg of Dick en Leonie zelf misschien een foto van een landschap hadden welke ik kon gebruiken als uitgangspunt. Bijvoorbeeld van een plek waar zij graag komen of waar zij op vakantie zijn geweest. Na een paar dagen ontving ik deze foto: (de foto is gemaakt door GdeB fotografeert)

Dit is een foto van het Twiske, een natuurgebied vlakbij het huis van Dick en Leonie. Het moest een Hollands landschap worden, met de kleuren van bovenstaande schilderijen. Groen, blauw en geel als hoofdkleuren met hier en daar een roze of rood accent. Omdat het schilderij een panorama maat heeft en deze foto niet, vroegen Dick en Leonie of ik er een stuk landschap bij wilde schilderen met mooie bomen. Plus een ondergaande zon die reflecteert in het water. Ik ging aan de slag en stuurde elke week wat update foto’s en filmpjes. Toen het schilderij na 6 weken af was, nodigde ik Dick en Leonie uit om het schilderij in het echt te komen bekijken. Want in het echt ziet een schilderij er echt héél anders uit dan op foto’s. Zij waren erg tevreden en haalden het schilderij de week erna op. ’t Twiske heeft nu een hele mooie plek boven de eettafel. Een op maat gemaakt schilderij met zelfgekozen kleuren en een zelfgekozen afbeelding.