Sissies lost in Doetinchem

Regelmatig schilder ik in opdracht. Twee maanden geleden vroeg Laurens mij of ik een skyline van Doetinchem kon schilderen. Uhhhh….say what?! Heeft Doetinchem een skyline dan?! Deze metropool van de wereld bleek geen skyline te hebben, maar Laurens had op de school waar hij werkt een muurschildering gezien met gebouwen op de achtergrond en zoiets wilde hij ook. Alleen dan met Sissies en de gebouwen van Doetinchem inclusief zijn eigen appartement. Dit is de muurschildering:

Muurschildering school Laurens

Oké dan…. Sissies en gebouwen uit Doetinchem…. een bijzondere combinatie en lekker out of the box! Ik besloot de opdracht aan te nemen. In het appartement van Laurens en zijn vriend Kelvin namen we de maat op; een schilderij van 180x50cm zou mooi staan in de woonkamer. Ook de kleuren werden besproken. Laurens stuurde mij de foto’s van de gebouwen die erin moesten komen; het Graafschap Stadion, de molen en de kerk uit Doetinchem en dus het appartementencomplex. In het open atelier bij Marjan ging ik aan de slag en elke week appte ik Laurens een foto van de voortgang:

De startIn het open atelierde voortgang...thuis weer verder...selfie :)voortgang...voortgang...het eindresultaat!Laurens en Kelvin kwamen het schilderij ophalen

Vorige week kwamen Laurens en Kelvin het schilderij ophalen. Er zitten grappige details in zoals een Graafschap Sissie in de kleuren wit en blauw. De molen heb ik op een heuvel geschilderd, niet wetende dat die molen in het echt ook op een heuvel staat. Tenslotte bleken de kleuren wit-blauw-geel de kleuren van Doetinchem te zijn, deze kleuren komen ook veel terug in het schilderij. Wist ik ook niet van tevoren! Laurens bedacht de naam van het schilderij: Sissies lost in Doetinchem. Hij hangt nu heel mooi bij Laurens&Kelvin aan de muur 😀 Echt een persoonlijk schilderij!

Woonkamer Laurens&KelvinWoonkamer Laurens&Kelvin