In opdracht

Wil je een persoonlijk schilderij? Ik schilder ook in opdracht!

De maat van het schilderij kun je helemaal zelf kiezen. Het duurt ongeveer 2 maanden voordat het schilderij af is en ik stuur je tijdens het proces foto’s van de voortgang. Zodra het schilderij af is nodig ik je graag uit in mijn atelier in Amsterdam om het schilderij te komen bekijken. Mocht er dan nog iets aangepast moeten worden dan kan dat altijd. Een aanbetaling is niet nodig, ik stuur de factuur pas als je 100% tevreden bent over het schilderij. De prijs is afhankelijk van de grootte, het onderwerp en het aantal uren werk. Je kunt vrijblijvend contact opnemen om samen de mogelijkheden te bekijken. De richtprijs voor een schilderij van 120x80cm is €695,- incl. BTW, frame en ophangsysteem.

 

Nog een aantal voorbeelden

De karpers, 120x100cm, in opdracht van Marieke Boshuis

 

‘De Karpers’
Marieke mailde een plaatje van een gaaf schilderij met karpers. Zoiets wilde ze, maar dan met iets andere kleuren en in een zelf gekozen maat. Ik mocht er ook m’n eigen draai aan geven. Dat moet goed komen, dacht ik! Ze wilde graag reliëf in het schilderij, dus zitten er grove klodders verf op. Bij het maken van het schilderij heb ik rekening gehouden met de kleuren van haar Perzisch tapijt. De vissen springen er goed uit. Wat een schatjes!

 

Haagse Duinen, 120x80cm, in opdracht van Claire & Paul


‘De Haagse Duinen’

Claire en Paul waren weg van het schilderij “Toscane” (zie “ mijn werk”) en wilden een schilderij in die stijl voor boven de eettafel. Ook met dezelfde kleuren; groen en blauw. De maat hadden zij uitgemeten op de muur: 120x80cm. Ik vroeg of ze een foto hadden van een landschap waar zij iets mee hadden. Claire&Paul mailden een foto van een golfbaan in de Haagse duinen. In deze foto zag ik direct een mooi schilderij. Ik heb de kleuren van Toscane aangehouden en dit is het resultaat. Het schilderij hangt in hun prachtige huis in het Statenkwartier in Den Haag en is een echte blikvanger boven de eettafel!

 

New Orleans, 120x80cm, in opdracht van Jeroen de Vries


‘New Orleans’

Jeroen heeft een paar maanden in New Orleans gestudeerd en wilde als aandenken een persoonlijk schilderij. Hij mailde wat foto’s die hij daar had gemaakt. Samen besloten we de foto van deze drukke straat te nemen als uitgangspunt. Dit omdat er veel perspectief in zit. Jeroen vertelde welke kleuren hij mooi vond en ik kon beginnen. Hij kent mijn stijl van schilderen, maar vond de onthulling van het schilderij toch heel spannend! Er hoefde niets meer aan veranderd te worden want hij vond hem supergaaf. Het schilderij van 120x80cm heeft een mooie plek gekregen boven de bank!

 

Fabulous Flowers, 100x70cm, in opdracht van Petra&Wim

‘Fabulous Flowers’
Petra en Wim wilden graag een bloemenschilderij van 100x70cm. Het mocht een kleurige bloemenzee worden met grove klodders verf en gemêleerde bloemen. De kleurstelling werd bepaald door de rode banken in huis. Elke week stuurde ik update-foto’s en in juni 2017 was het zover; het schilderij was klaar! Omdat het er in het echt altijd weer anders uit ziet dan op de foto’s, kwamen Petra en Wim persoonlijk langs om het schilderij te bekijken. Het schilderij was helemaal naar wens en de naam “Fabulous Flowers” hebben zij zelf bedacht. Het schilderij bestaat uit veel lagen verf en verschillende materialen; acrylverf, spuitbus verf, houtskool, structuurpasta en krijt.