In opdracht

Wil je een persoonlijk schilderij? Ik schilder ook in opdracht!

De maat van het schilderij kun je helemaal zelf kiezen. Het duurt ongeveer 2 maanden voordat het schilderij af is en ik stuur je tijdens het proces foto’s van de voortgang. Zodra het schilderij af is nodig ik je graag uit in mijn atelier in Amsterdam om het schilderij te komen bekijken. Mocht er dan nog iets aangepast moeten worden dan kan dat altijd. Een aanbetaling is niet nodig, ik stuur de factuur pas als je 100% tevreden bent over het schilderij! De prijs is afhankelijk van de grootte, het onderwerp en het aantal uren werk. Je kunt vrijblijvend contact opnemen om samen de mogelijkheden te bekijken. De richtprijs voor een schilderij van 120x80cm is €695,- incl. BTW, frame en ophangsysteem.

image1http://claudiaschmit.nl/wp-content/uploads/2016/02/20150804_161756.jpg

Schilderij ‘IJlst’, 100x80cm, in opdracht van Monique Middeldorp

Monique wilde een bijzondere herinnering aan haar mooie boerderij in IJlst, Friesland. Ze stuurde mij deze foto en vertelde me dat ze van aardetinten met rood, oranje en bruin met een beetje taupe hield. Ze kreeg het schilderij van haar vrienden en familie als kado voor haar housewarming.  Ik heb er een eigen versie van gemaakt 🙂

vissenSchilderij ‘De karpers’, 120×100 cm, in opdracht van Marieke Boshuis
Marieke mailde een plaatje van een gaaf schilderij met karpers. Zoiets wilde ze, maar dan met iets andere kleuren en in een zelf gekozen maat. Ze hield van reliëf in het schilderij, dus zitten er grove klodders verf op. Ik mocht er ook m’n eigen draai aan geven. Dat moet goed komen, dacht ik! Bij het maken van het schilderij heb ik rekening gehouden met de kleuren van haar Perzisch tapijt. De vissen springen er goed uit. Wat een schatjes!

Schilderij ‘Mengi Yay’, 238x91cm, in opdracht van Guido de Groot Design
De kleuren stonden al vast, het ontwerp is van mij. In de ronde lijnen kun je Afbeelding 2een vis herkennen en de lijn op de onderste doeken zou een skyline van een grote stad kunnen zijn. Het schilderij hangt nu in een luxe jacht in Turijke.

Schilderij ‘New Orleans’, 120x80cm, in opdracht van Jeroen de Vries
Jeroen heeft een paar maanden in New Orleans gestudeerd en wilde als aandenken een persoonlijk schilderij. Hij mailde wat foto’s die hij daar had gemaakt en ik heb hem geadviseerd om de foto van deze drukke straat te nemen als uitgangspunt. Dit omdat er veel perspectief in zit. Jeroen vertelde welke kleuren hij mooi vond en hij kent mijn stijl van schilderen, maar vond de onthulling van het schilderij toch heel spannend! Er hoefde niets meer aan veranderd te worden want hij vond hem supergaaf 🙂

    

Schilderij ‘Floral Happiness’, 120x80cm, in opdracht van Sabine van Dam
Sabine wilde voor haar nieuwe huis een persoonlijk schilderij. Ze vertelde dat ze een bloemenschilderij wilde en ook welke bloemen erin verwerkt moesten worden. Ze had aan deze bloemen een speciale herinnering. Ze stuurde foto’s van haar woonkamer en haar blauwe bank. Deze kleur blauw heb ik ook in het schilderij verwerkt. Samen hebben we de maat opgenomen voor het schilderij en dit is het resultaat: Floral Happiness.