2017 – De Rhodos serie

In de zomer van 2017 heb ik op Rhodos aan een nieuwe serie schilderijen gewerkt. 

Purple Haze – 120x80cm – Acryl op doek – VERKOCHT

Toen we door het heuvelachtige binnenland van Rhodos reden, raakte ik geïnspireerd door dit mooie landschap. De heuvels leken wel golven en elke heuvel had weer een andere structuur. Ik ben aan de slag gegaan met paarstinten en ik heb wat blauwe, rode en groene details toegevoegd. De golven komen terug in het schilderij. 

In my Dreams – 120x80cm – Acryl op doek – VERKOCHT

De mooie groene heuvels heb ik op Rhodos gezien tijdens een ritje met de auto door het binnenland. Op een eiland waar het in de zomer niet regent, zou je die groene heuvels niet verwachten. Ook de pijnbomen en andere loofbomen vond ik erg mooi. Voor mij zijn verschillende soorten bomen echt een inspiratiebron voor mijn schilderijen. Als ik mijn ogen dicht doe, denk ik nog weleens aan deze mooie groene heuvels van Rhodos. Daarom heet het “In my dreams”.

See me in Symi – 120x80cm – Acryl op doek – VERKOCHT

Symi is een eiland naast Rhodos. In september heb ik dit eiland bezocht en het is er werkelijk prachtig. Symi is een kaal, rotsachtig eiland. In een baai ligt het dorpje Symi-town. De dagtrip naar dit mooie eiland heeft mij geïnspireerd voor het maken van dit schilderij. 

Endless – 120x80cm – Acryl op doek – VERKOCHT

Ik raakte geïnspireerd door het schilderij “avondlandschap met maan” van Jan Mankes dus besloot ik zijn schilderij met het avondlandschap als uitgangspunt te nemen voor mijn eigen schilderij. Ik heb er een landschap van gemaakt met mijn eigen kleuren. Ook heb ik de afbeelding wat uitgerekt, mijn doek is 120x80cm en het originele werk heeft een andere verhouding. Ook heb ik de bomen iets anders van vorm geschilderd. De titel Endless is toepasselijk vanwege de lange weg langs het water.