2016/2017: De Filipijnen serie

Dit zijn 10 schilderijen die ik op de Filipijnen heb geschilderd in de winter van 2016/2017. Alle schilderijen zijn 122x76x4cm en opgespannen op een stevig houten frame.

Friesland – VERKOCHT

Geïnspireerd op een foto van een Fries landschap begon ik aan dit schilderij. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. De verhoudingen van het landschap op de foto zijn niet hetzelfde als die van het schilderij, dus ik heb de afbeelding iets “uitgerekt”. Bomen en spiegelbeelden vind ik erg mooi. Van de kale bomen maakte ik vollere bomen.

Butterfly Fish – VERKOCHT

De prachtige onderwaterwereld van de Filipijnen heeft mij geïnspireerd tot het maken van dit schilderij. Ik was verbaasd wat daar allemaal leeft. Vissen, koraal, garnalen en slakjes in alle kleuren van de regenboog. Dit zijn de mooie Butterfly Fish geschilderd op een abstracte achtergrond.

 

Nieuw Zeeland – VERKOCHT

Dit landschap doet mij denken aan Nieuw Zeeland. Ik ben er een paar jaar geleden geweest en vond het er echt prachtig. 

Sweetlips #2 – VERKOCHT

De Filipijnen heeft een prachtige onderwaterwereld. Ik heb er een aantal duiken gemaakt. Één van mijn favoriete vissen zijn de Sweetlips. 

Royal Affairs – VERKOCHT

Dit zijn een koningin en een prinses oftewel de Royal Affairs. De kleuren zijn intens en tegelijkertijd ook rustig op dit doek.

De Alchemist – VERKOCHT

Dit schilderij doet mij denken aan het boek de Alchemist. Het landschap heeft iets weg van Spanje en Italië. 

Fields of Joy – VERKOCHT

Elk bloemenveld dat ik schilder is anders qua kleur en qua compositie. Fields of Joy heeft vooral paars en roze tinten.

Indian Summer – VERKOCHT

Het is echt een warme nazomer geworden op het doek, vandaar de naam Indian Summer. Een surrealistisch landschap.

Veldbloemen in vaas – VERKOCHT

Het enige tweeluik uit de Filipijnen serie. De heldere kleuren komen door de donkere achtergrond goed tot hun recht. 

Amsterdam by Night – VERKOCHT

Amsterdam by Night